Icke djurtestat smink

Vi får många frågor om IDUN Minerals är testat på djur. Finns det fortfarande djurtestade produkter längre undrar vissa? Och varför måste man göra djurtester? Vilka sminkmärken testar inte på djur? Vi förstår att frågorna är många och vi är väldigt glada att så många av er bryr er om våra djur och att sminket ni köper inte ska vara djurtestat. Det går inte att se på en produkt om den är djurtestad eller inte. Just därför är det viktigt att fråga. Vi på IDUN Minerals ägnar oss inte åt några typer av djurtester. Men eftersom så många av er har frågor kring detta tänkte vi att vi skulle berätta lite mer om varför vissa sminkmärken väljer att testa på djur.

Djurförsök

Enligt den europeiska lagstiftningen är det inte tillåtet att testa varken slutprodukt eller ingredienser på djur. Däremot finns det vissa sminkmärken som säljer sina produkter i länder där det är det lag på att testa produkterna på djur (exempelvis Kina). Det innebär att om ett företag säljer sina produkter till Kina och inte har egen produktion inom landet, måste produkten testas på djur. Det är ett krav från landet att det ska utföras djurförsök för att produkterna ska få säljas i butikerna. Precis som att Europa har en egen lagstiftning som är emot djurtester har vissa länder krav på att sminket måste testas på djur. Sen är det upp till företaget som säljer sminket att besluta om man vill utföra djurförsök eller ej. Man kan alltid välja att inte sälja sina produkter till länder som kräver djurförsök och därmed slippa genomgå dessa.

Sminkmärken som inte testar på djur

Det finns många sminkmärken som inte säljer sina produkter i Kina och därmed inte testar på djur. IDUN Minerals är självklart ett av dessa. När du köper en IDUN produkt kan du vara trygg med att produkten inte testats på djur. Vi älskar djur och vill värna om livet på vår planet.