Fakta om mineralmakeup

Vad är mineralsmink?

Det finns många typer av mineralsmink från många olika varumärken. Det finns dock ingen generell definition om vad mineralsmink är. Det finns många sorters mineraler och allt mineralsmink innehåller inte bara mineraler utan det kan också finnas en hel del andra tillsatsämnen i. Vi ska nu berätta mer om just IDUN Minerals produkter och vad som är unikt med våra mineraler.

Svensk Mineralkosmetik

IDUN Minerals är en svensk makeupserie som består av högrenade mineraler. Detta innebär att vi enbart har använt oss av renade mineraler för att skapa produkter som ger full täckning och samtidigt vårdar och skyddar huden. Den är samtidigt utvecklad för att passa alla hudtyper, från fet till torr hy. IDUN Minerals produkter har utvecklats i nära samarbete med svensk forskning och hudexpertis. I serien ingår: foundation, puder, concealer, rouge, bronzer, läppglans, läppstift, ögonskugga och mascara. I sortimentet finns även tillhörande borstar samt en effektiv borstrengöring. Vår produktserie är ej djurtestat.

Naturlig makeup som låter huden andas

IDUN Minerals basprodukter täpper inte till porer, utan låter huden andas. Den milda formulan har en lugnande effekt på huden och innehåller ett natur­ligt solskydd som hjälper till att förhindra hudens åldrande. Produkterna bromsar uppkomsten av fina linjer, pigmentfläckar och andra synliga ålderstecken i huden.

Basprodukterna består till 100 % av högrenade mineraler, det är smink för känslig hy. Mineralerna är renade från bland annat nickel, krom och mikroorganismer. De innehåller varken talk, olja, silikon, parfym, bismuth eller konserveringsmedel (som till exempel parabener) – ämnen som kan orsaka klåda, utslag och allergiska reaktioner. Produkterna är även oorganiska och vattenfria vilket förhindrar bakteriebildning. IDUN Minerals produkter är lite renare, helt enkelt!